Andre uldting

Ud over at filte fodtøj og beklædning har jeg også filtet en del andre ting: skulpturel filtning, hvor ulden filtes i 3 dimensioner - 4 hvis vi også medregner tiden! Og teknikken er ved skulpturel filtning meget forskellig fra de teknikker, man benytter til filtning af beklædning.


Du kan herunder se billeder af mine frembringelser, hvor der er eksempler på figurer og relieffer


Figurer

 

Troldedreng med uregerligt grønt hår, der har mistet sin ene sko. Han er filtet med nål. Han er ca. 20 cm. høj og hans hånd hviler på en bold, der er filtet af hår fra vores hankat.

Klik på billedet hvis du vil se bolden i stort format.

Ikke til salg.

 

 

Troldefar med fuldskæg og hår på brystet. Også filtet med nål. Det største arbejde er at lave hovedet - det er her hele figurens udtryk ligger.

Højde ca. 30 cm.
Pris: 500 kr.

Mejsebolde får her en anden betydning: Egentlig havde jeg filtet nogle æbler til at hænge på et piletræ i krukke. Men nogle blåmejser ville bruge dem til at fore deres rede med.

Klik på billedet.

Top af siden

 

Relieffer

 

Heksen filtet med nål. Der er brugt dramatiske farver og overdrevne træk for at understrege det ækle. Heksen er en slags relief til vægophæng.

Figuren er ca. 30 cm høj.

Ikke til salg.

 

Klovnen er til gengæld forsøgt lavet med meget enkle træk og få farver, for at fange en klovns specielle fremtoning. Kun filtet med nål.

Figuren er ca. 30 cm høj.

Ikke til salg.

 

En figur med et mystisk udtryk. Hånden rækker ud efter dig, men vil den dig det godt eller vil den fange dig?

Ansigtet er filtet med nål, mens hånden er filtet med vand og sæbe over et ståltrådsstativ.

Figuren er ca. 35 cm høj.

Ikke til salg.

 

Julemanden er filtet med nål og er selvfølgelig til ophæng.  Reliefvirkningen er ret lille, men der er til gengæld arbejdet meget med farvevirkningen. De mange farver er lagt på i meget små portioner.

Klik på billedet hvis du vil se julemanden tæt på.

Ikke til salg.

Top af siden