Bomuldskarklude

 

Den meget populære fiber-karklud er mistænkt for at afgive små stykker plast som afsættes i vores køkkener og som derfra ender i vores mad. Plaststykkerne ender ligeledes i kloakken og dermed ude i havet, hvor det ophobes i fødekæden.

Forskere og debattører er ikke enige om dette, men jeg mener, at vi bør hjælpe vores natur og lade tvivlen komme den til gode.

Vi kan som forbrugere tage nogle valg og forholdsregler. Hvis der bare er et gran af sandhed i, at mikroplast ender i havet og i vores krop, fordi det under brug slides og derved afgiver bitte små plaststykker, synes jeg, at vi bør mindske brugen.

En af de nemme ting vi kan gøre er, at skifte den syntetiske karklud ud med en strikket bomulds-karklud. Jeg har derfor lavet et opskriftshæfte med 10 forskellige mønstre, der er velegnede til hjemmestrikkede karklude. Der strikkes udelukkende retmasker og vrangmasker i opskrifterne som derfor ikke er så svære.

Hæftet koster 25 kr. (+ 16 kr. i porto) og du bestiller det ved at sende en mail til mig - se under menupunktet "Kontakt".